Segítség, eldugult a mosogató!

A házban a mosogató van kitéve a legnagyobb igénybevételnek. Nem is csoda, hogy legtöbbször itt alakul ki a dugulás. Vannak olyan esetek, amikor házi praktikák bevetésével mi magunk is megszüntethetjük az elzáródást.

Ebben a cikkben megismerhetünk 4 olyan lépést, amit érdemes követni, ha a mosogató dugulásával állunk szemben.

1. Forró víz

Egy nagyobb méretű lábasban forraljunk vizet. Amíg megmelegszik, távolítsuk el a mosogatóban lévő vizet és a szennyeződéseket. Ezután öntsük a vizet a mosogatóba, hogy a magas hőmérséklet átmossa a rendszert, és leolvassza a zsíros lerakódásokat.

2. Szifon szétszerelése

Ha a forró víz nem segített, akkor szereljük szét a mosogató alatt található szifont. Távolítsuk el a szennyeződéseket belőle, pont ezt csinálja a szakember is a mosogató duguláselhárítás során.

Ezt követően vigyázzunk, hogy a tömítések ne sérüljenek meg, és csavarjuk vissza a szifont, ahogy volt.

3. Pumpa felhasználása

Ha a korábbi kettő módszer nem segített, akkor jöhet a pumpa! Javasolt egy pumpát a mosogató alatt tartani, hiszen nem szívesen használnánk egy olyan eszközt, amit máskor a wc duguláselhárításnál használunk.

Ha esetleg nincs víz a mosogatóban, akkor töltsük tele, fogjuk le a túlfolyót egy rongy használatával, majd kezdődhet a pumpálás. Fontos, hogy erős vákuum alakuljon ki, így fellazul az elzáródást okozó lerakódás.

Ezután vegyük el a pumpát és a mosogatóban lévő víz nyomására megszűnik az elzáródás.

4. Szódabikarbóna

Próbálkozhatunk szódabikarbónával is. Távolítsuk az el a vizet a mosogatóból, majd szükségünk lesz 1 bögre szódabikára és 1 bögre ecetre.

Öntsük a port, majd az ecetet a lefolyóba. Habzást fogunk tapasztalni, és pont ez, ami kell. Egy dugóval dugjuk be a lefolyót és várjunk 25 percet, majd forró vízzel öntsük le. Nyugodtan ismételjük meg ezt a műveletet, ha szükséges.

Amennyiben sikeresen végig mentünk mind a 4 lépésen és a dugulás még mindig jelen van, akkor nincs mást tennünk, mint egy duguláselhárító céghez fordulni és mihamarabbi megoldást kérni. Az elérhetőségeik könnyen kideríthetők a Google segítségével, ajánlott ebben rákeresni a szolgáltatásokra.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük