eldobható e-mail készítése

Mire jó az eldobható e-mail?

Külföldön már nagyon sokan használnak olyan szolgáltatókat, melyek eldobható e-mail címeket generálnak az ügyfeleik számára. Ezek a postafiókok pont azt tudják, amit a nevük mutat, valamilyen meghatározott célra készülnek el, majd nem sokkal később már kukázni is lehet őket.

Szerencsére ma már nem kell angol nyelvű szolgáltatókhoz menni, ha eldobható e-mail címre van szükségünk, hiszen létezik magyar weboldal is a témában. Ennek ráadásul nagy előnye, hogy még személyes adatokat sem kell megadni a használatához, így az ideiglenes e-mail cím gyorsan és könnyen elkészíthető.

Miért érdemes eldobható e-mail címet készíteni?

Valós oka van annak, hogy miért terjedtek el ennyire az ideiglenes e-mail címek. A mindenkit beborító spam üzenetek már rögtön egy új postafiók regisztrálása utána megjelennek, később pedig még nagyobb számban érkeznek. Ezek ellen szinte lehetetlen védekezni, a legjobb megoldás, ha a privát címünket inkább nem adjuk meg másnak.

Mivel számos regisztráció során azért mégis csak szükség van az e-mail cím begépelésére, így ezekre a célokra tökéletesen megfelelnek az eldobható változatok. Jó példa erre egy ingyenes szolgáltatás az interneten, ahol általában regisztrálnunk kell egy fiókot a használathoz. Ha itt a saját, privát címünket adjuk meg, akkor erre fogják később küldeni a kereskedelmi célú ajánlatokat.

Még rosszabb a helyzet azokkal a helyekkel, melyek kifejezetten azért gyűjtik az e-mail címeket, hogy később nagy tételben kereskedjenek velük. Ha egy ilyen oldalon megadjuk a privát postafiókunkat, akkor onnantól fogva spammerek ezrei küldik majd számunkra a gyanús ajánlatokat, ami ellen már semmit sem tehetünk.

Melyik ideiglenes e-mailt biztosító szolgáltatót érdemes választani?

Bár az alapötlet nem túl bonyolult, a piacon lévő szolgáltatók teljesen más stratégiát használnak az ügyfelek megszerzésére. Van, ahol megadott mennyiségű eldobható címet használhatunk fel egy fix díjért, ha pedig elfogytak a címek, akkor újabb csomagot kell venni. Máshol pedig időkorlátos a szolgáltatás, ilyenkor a megvásárolt időtartam után a címet visszaveszik tőlünk.

Léteznek olyan eldobható e-mail címet biztosító weboldalak is, melyeknél teljesen ingyenes minden, csak az adatainkat kell megadni. Végül pedig vannak olyan szolgáltatók, ahol még regisztrálni sem kell, hanem a weboldalra belépve rögtön ott fogad minket az e-mail cím és a beérkező levelek felülete. Ez utóbbi a legkényelmesebb és legolcsóbb megoldás, azt azonban el kell fogadnunk, hogy a hasonló eldobható e-mail címek csak átmenetileg léteznek, ezért fontos dolgot nem szabad regisztrálnunk velük.

Ezek a szolgáltatások kifejezetten arra jók, hogy fórumokhoz, közösségi médiához és az e-mail címünkért valamit nyújtó weboldalak rendszeréhez használjuk fel őket. Így nem kell aggódnunk, ha a megkapott eldobható e-mail cím elveszik, hiszen bármikor tudunk magunknak másikat készíteni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük