Bakonyi kirándulás, szállásunk a pétfürdői Pe-Ki apartmanban

Szerelmesei vagyunk a párommal a domboknak-hegyeknek, nekünk a kikapcsolódás azt jelenti, hogy hűs erdőket járunk, új helyeket fedezünk fel. Jártunk már a Bakonyban, de a Galya-völgyét sikerült csak bejárni, ezért tervbe volt egy visszatérés.

A szállásunk már eldöntött volt, ismerőseink ajánlására a pétfürdői Pe-Ki Apartmanba foglaltunk 3 éjszakát. Közel van a céljainkhoz, igényesen kialakított, teljesen felszerelt házrész, melynek gondozott a kertje és dézsafürdővel is rendelkezik.

Pétfürdő Várpalota mellett fekszik, a Bakony lábánál, közel a Balatonhoz, könnyen megközelíthető a főútvonalakról, de a vasútállomása is 10 perc sétára van.

A szállás

Autóval érkezve megnyugtató, hogy saját parkolóval rendelkezik. A házba belépve tágas előszoba fogad, innen nyílik az épített nagy zuhanyos fürdőszoba (külön Wc-vel), és a jól felszerelt konyha, főzési és sütési lehetőséggel. Ez nagyon jól jön azoknak, akik szeretnének önellátóan itt tartózkodni.

Szállásadónk kedves fogadtatását mutatja, hogy a szuper kávéfőzőjükhöz Ők biztosítják a kapszulákat, de a teázók se aggódjanak, bekészített filterekkel várnak mindenkit. Az egészségünkre is gondolnak, mert minden vendégüknek készítenek be ajándékba Bioheal vitamint.

A konyha mellett található a háló, melyben boxspring ágy (valami elképesztő feküdni rajta) és egy kinyitható kanapé gondoskodik a kényelemről, így akár 3 főt is el tudnak szállásolni. Van korlátlan wifi, ez nagyon jó és sok csatornás tv, ezt mi nem használtuk ki, hiszen a kertben grillezési és szalonnasütési lehetőség áll rendelkezésre, így ez volt a mi esti programunk. A dézsafürdőzés egy külön fejezetet érdemelne, mindenesetre mindenkinek ki kellene próbálnia, nagyon jó hatással van a fáradt testre.

A látnivalók

Napközben ellátogattunk az elbűvölő Római fürdőhöz,amely Bakonynána és Jásd közötti szakaszán található, 2 km hosszú, mély és meredek falú szurdokvölgy, vízeséssel. Másik túránk Várpalota felől a barlangokkal tűzdelt sziklafalakkal szegélyezett Vár-völgyön át vezetett, a Bátorkő várának maradványaihoz.

A nagyjából egy nagy vártoronyból álló minivár a 13. század végén épülhetett. Mátyás idejében a király egyik kedvenc vadászkastélya volt állítólag. Sok mindent nem tudni róla, de azt igen, hogy a török hódoltság idején rombolhatták le, később ezért nevezhették el Pusztapalotának.

A vártorony falainak egy része még áll. Utolsó napunkon a Thuri várat látogattuk meg, felújítások zajlanak a környezetében, de a vár belső része szerencsére látogatható, sok történelmi élménnyel gazdagodtunk.

A Várpalota központjában álló, nemrégiben szépen felújított 600 éves, szabályos négyszög alakú, belsőtornyos Thury-vár változatos kiállításokkal várja az idelátogató turistákat. A négy saroktornyos, impozáns méretű vár egyik legépebben megmaradt magyarországi várunk Várpalota jelképe. Ha elkészülnek a külső munkálatokkal, biztosan visszalátogatunk még ide.

Lépés Magazin

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük