Miért legyen babzsákfotelünk?

A babzsákfotelek hatalmas utat tettek meg azóta, hogy az 1960-as években Piero Gatti, Cesare Paolini és Franco Teodoro megalkotta az eredeti változatukat, a Sacoot, amely a hippi korszakban a laza, hanyag, de mégis igényes fiatalok legdizájnosabb heverője lett.

Számos hullámvölgyet megéltek, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy manapság az egyik legkeresettebb termékeknek számítanak a bútorok piacán. A széles körű népszerűségüknek pedig az egyik legnagyobb oka az, hogy a többi bútorzattal ellentétben jóval kevesebb helyet foglalnak. Így a segítségükkel még a legkisebb alapterületű lakásokban és helyiségekben is könnyedén megoldható az, hogy több ülőhelyet teremtsünk.

Az előnyös tulajdonságaik azonban egyáltalán nem merülnek ki ennyiben. Az alábbiakban felsorolunk belőlük még néhányat.

Pofon egyszerű a karbantartásuk

A babzsákfotelek legnagyobb előnye között említhető az is, hogy rendkívül könnyen karbantarthatóak. Nem kell aggódnunk tehát amiatt, ha a családi filmnézés közben elmajszolt édesség, elkortyolt bor vagy az egyéb makacsabb foltok nyomot hagynak rajtuk. Egyszerűen csak le kell vennünk a huzatot róluk, és bedobni a mosógépbe.

Különböző formában és színben kaphatók

Manapság már a babzsákfotelek millióféle formában –  könnycsepp, téglalap és kör alakú, vagy nyugágy stílusú verzió – és színben kaphatók, így könnyedén kiválaszthatjuk azt az egyet, amely leginkább megfelel a preferenciáinknak és az otthonunk stílusának.

Nagyon sok mindenre használhatók

A babzsákfotelek rendkívül sokrétűen használhatók. Tökéletes helyet biztosítanak az olvasáshoz, a tévézéshez, a laptopozáshoz vagy egyszerűen csak a nappaliban történő pihenéshez. Ráadásul a gyerekek is nagyon szeretik, mert igazán puhák, így a gyerekszobában is jó szolgálatot tehetnek.

De egyértelműen az a legnagyobb előnyük, hogy iszonyat kényelmesek

A babzsákfotelek tökéletes ergonómiai kialakítással rendelkeznek, a bennük lévő kis polisztirol gyöngyök ugyanis mindenféle testalkathoz képesek illeszkedni. Így sok esetben sokkal kényelmesebb ülőalkalmatosságnak számítanak, mint a kemény kanapék vagy székek. Nem csoda tehát, hogy nagyon sok irodában is aktívan használják már őket, hogy megóvják a dolgozókat az ülőmunka miatt kialakuló hátfájástól.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük