Miben jobb egy üvegfólia, mint egy műanyag fólia?

Az Apple folyamatosan fejleszti készülékeit, egyre jobb és jobb okostelefonokkal rukkol elő. Mindegyik egy kicsit más, egy kicsit jobb, mint az előző generáció volt.

Vannak megszállottak, akik alig várják már az új készülékek megjelenését, és az elsők között jegyzik elő maguknak az újdonságokat. Bakancslistájuk élén áll, hogy mindig a legújabb almát tudhassák magukénak.

Amilyen szépek és kecses formájú készülékek az iPhon-ok, annyira sérülékenyek is. Ezért nagyon fontos, hogy kijelzőjük védve legyen az esetleges sérülésekkel, karcolódásokkal szemben. Erre legjobban az üvegfóliák képesek.

Érdemes egy kicsit utána járni annak, hogy például melyik iPhone SE 2022 üvegfólia a megfelelő arra, hogy megóvja okostelefonunkat.

Üvegfóliák

A 9D üvegfólia jellemzője, hogy elasztikus, az üveg és a kerámia előnyeit ötvözi magában. Kifejezetten vékonynak mondható, hiszen még fél mm sincs, csupán 0.3 mm vékony. Előnye, hogy a teljes felülete ragasztózott, ami elősegíti a minél jobb tapadást, és ha egy sérülés következtében összetörik, a darabok megmaradnak a felületén, nem balesetveszélyes a maradék eltávolítása.

Ugyanis az üvegfóliának az a szerepe, hogy pont azáltal védi meg a telefonunk előlapját, hogy az üvegfólia törik össze, nem pedig a kijelző.

Ha van egy Xiaomi Redmi Note 10 Pro üvegfólia is okostelefonunk előlapján, akkor máris sokat tettünk annak kijelzője védelméért.

Kijelzőt védő fóliák

Sokféle kapható, különféle anyagból készülnek, például polimerből. Bizonyos típusok többrétegűek. Nem mindegyik fajta követi a képernyő domborulatait, de az újabbak már igen, általában készülék-specifikusak.

Ezáltal a készülék előlapját tökéletesen védik, azonban közös jellemzőjük ezeknek a fóliáknak az, hogy kizárólag a karcoktól óvják a telefont, a leeseésből, ütődésből adódó töréstől, berepedéstől már nem. Egy 3D-s fólia általában rugalmasabb anyagból készül, mint az üvegfólia, és hajlékonyabb is annál.

Amit mindenképp előnyként lehet elmondani róla az az, hogy abszolút nincs hatással a kijelző érintőérzékenységére. Ez azonban az újgenerációs üvegfóliákról is ugyanúgy elmondható.

A fóliák pénztárcabarátok, általában már ezer forint alatt is kifejezetten jó minőségűt kaphatunk

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük