A céges email cím ma már elengedhetetlen

Magyarországon a dolgozó emberek nagy hányadának vagy van cége, vagy valamilyen cégnél dolgozik. Hatékony munkavégzésének egyik elengedhetetlen feltétele, hogy tudja tartani a kapcsolatot a vezetőkkel, dolgozókkal, ügyfelekkel – függetlenül attól, hogy milyen pozíciót tölt be.

Tehát a céges levelezéshez mindenképp egy e-mail címre van szüksége, melyről intézni tudja a hivatalos ügyeket. Az ügyfelekkel szembeni bürokratikus kapcsolattartáshoz megfelelőbb és hitelesebb egy olyan e-mail cím, ami nem a Freemailről, Gmailről, egyéb hasonló, bárki számára elérhető oldalról érkezik. Egy saját, céges email mindig nagyobb bizalmat kelt.

Hivatali levelezés

A céges levelezésünket lehetőség szerint a vállalati honlapon, annak levelező rendszerén keresztül célszerű intézni, mert ebben az esetben már a címünknél is megjelenik a vállalati honlap domain neve. Sokkal nagyobb bizalmat tudunk ezáltal az online térben kialakítani magunkról a meglévő és a potenciális ügyfelek szemében.

A példa kedvéért legyen a cégünk neve az, hogy „Az én cégem”, akkor a weboldalunk a www.azencegem.com, és ekkor a céges email végződése mindig a @azencegem.com lesz, azaz [email protected], vagy pedig [email protected].

Törekedjünk arra, hogy ilyen céges email címet tudjunk létrehozni.

Hivatali email cím létrehozása

Ennek megalkotásához mindenképp szükségünk van egy hangzatos domain névre, amiben természetesen megtalálható a cégünk neve, vagy annak nevére történő utalás. Lehetőség szerint legyen egy honlapunk is. Ha ez megvan, akkor ez a név fog szerepelni az email címünkben.

Vannak olyan szolgáltatók, amelyek a webtárhely mellé automatikusan adnak email címeket vagy a szolgáltatás részeként, annak díjába beépítve, vagy pedig külön megkötött szerződéssel, plusz díjazás fejében. Akár ingyenes, akár díjköteles ez a szolgáltatás, mindenképp használjuk ki, éljünk vele, mert hosszú távon ebből csak előnyünk származhat.

Ha már ezzel rendelkezünk, akkor gyakorlatilag bármennyi címet létrehozhatunk. Érdemes egy úgy nevezett alapcímet, központi email-t is megalkotni, ezzel is segítve a megrendelőket. Ilyen lehet az eredeti példánál maradva az [email protected], vagy akár a [email protected] is.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük