Hogyan tud olcsón jó minőséget nyújtani a Pedrollo és hogyan kell működtetni a hidrofor tartályokat?

A bolygónk szárazabb vidékeink igazi kincsként, kék aranyként tekintenek a vízre. A víz az, ami képes békét és ellenségeskedést is teremteni a Földön. Vízre minden élőlénynek nagy szüksége van, ez a létünk fenntartásához elengedhetetlen forrás. A Pedrollo cég alapítója pontosan tisztában volt a víz fontosságával akkor, amikor 1974-ben Dubajba látogatott. A ma már metropolisszá fejlődött város akkoriban még csak árnyéka volt a mostani formájának.

Az alatta húzódó olajmező felfedezése azonban magában rejtette a gyors gyarapodás lehetőségét. Azóta már sokan tették fel a kérdést, hogy az olaj önmagában elegendő volt-e ahhoz, hogy a sivatag közepén egy ekkora város épülhessen? A válasz nem, ugyanis az oda áramló embertömegek, akik főként olajmunkások voltak, megfelelő mennyiségű víz nélkül nem tudtak volna megélni a mostoha körülmények között. Ehhez nyújtott segítséget Pedrollo olasz vállalkozó, aki olcsón megalkotható, mégis jól működő szivattyúkat kínált a vízhiánnyal küzdő vidékeknek.

A Pedrollo szivattyú napjainkban egyet jelent a jó ár-érték aránnyal. Olcsóbb kategóriába tartozik, mint a német márkák termékei, de sokkal jobb minőséget képvisel, mint a Kínából érkező berendezések. Amennyiben ezeket a szempontokat célozzuk meg a vásárlások során, a Pedrollo szivattyú remek választás lehet.

Mennyibe kerül ma egy Pedrollo szivattyú? Az egyik legismertebb magyar szakáruház, a Szivattyú Világ (www.szivattyuvilag.hu) kínálatában a legolcsóbb Pedrollo termék 36180 Ft, míg a legdrágább 6029450 Ft. Ez utóbbi szivattyú már ipari felhasználásra készült.

A hidrofor tartály működtetésének néhány szabálya

A hidrofor tartály meghatározása egészen egyszerű, ez az eszköz ugyanis nem más, mint egy víztározó. A tartály működtetése sem igényel különösebb szaktudást, néhány dologra azonban mindenképpen érdemes figyelmet fordítani. Ilyen például a kutak esetében a homokszemek elleni védelem. Ha homok kerül a tartályba, annak mindig koptató hatása van. A kár elsősorban a hidrofor tartály gumimembránján jelentkezik.

Amennyiben a tartályba kútvíz kerül, a tartály előtt előszűrő felhelyezése ajánlott. A hidrofor tartályok, akárcsak a szivattyúk nem igényelnek komolyabb karbantartási munkálatokat. Az előfeszítési nyomást viszont 6 havonta jó ellenőrizni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük