Bécsi látnivalók

Ha kirándulni támad kedvünk és egy kis környezetváltozásra vágyunk, ideális célpont lehet számunkra a nem túl távoli Ausztria. Rengeteg kikapcsolódási lehetőséget biztosít bármilyen időtöltésre is vágyunk. De pontosan mit is csinálhatunk és hol keressük?

A legjobb látnivalók Bécsben

Bécs városát szinte mindenki ismeri, ha más miatt nem is, a híres téli vásárról mindenkinek eszébe jut. Ám rengeteg egyéb látnivaló miatt is érdemes ide kiutazni, sőt, ha tehetjük, vigyük magunkkal az egész családunkat is.

Itt jártunkkor szánjunk időt az Albertina múzeum meglátogatására, ugyanis itt található a világ egyik legnagyobb grafikai gyűjteménye, melyben rengeteg híres művész alkotásait megtekinthetjük. A gyűjteményt 1776-ban alapította Mária Terézia császárnő egyik veje és több, mint egy millió grafikát és 60.000 rajzot tartalmaz. Megtekinthetjük Rubens, Picasso Dürer, Klimt és sok más híres művész alkotásait is.

Ha esetleg nem szeretnénk a belépőkre pénz költeni, de a kultúra mégis vonz bennünket, ideális nevezetesség lehet az Anker óra. Ez tulajdonképpen az Anker udvar két épületét összekötő híd, óraként funkcionálva. 12 óra alatta megtekinthetjük a Bécsi történelem tizenkét legikonikusabb alakját, ugyanis minden órában más-más híres személyt ábrázoló figura halad át a hídon. Külön élvezet amikor delet üt az óra, ugyanis akkor az összes figura felvonul zenés kíséret mellett. Az órát Franz Matsch szecessziós festő tervezte és 1911 és 1914 között építették meg.

Igaz a Dunát itthon is láthatjuk, persze itthon is nagyon szép, de külföldön valahogy mégis más. Érdekes belegondolni, hogy ugyanaz a víz folyik át a mi fővárosunkon is. Azok számára, akik pontosan ezt a fajta érdekességet keresik és még a magasságot is kedvelik, a Duna-torony lehet az ideális úti cél. Látogatásunkkor csak 155 méter magasból tekinthetünk le Bécsre 360 fokban, habár a torony teljes magassága 252 méter, sőt, akár még egy csésze kávét is elfogyaszthatunk a szédítő magasságban, ahova szerencsére liftek visznek fel.

A tornyot 1964-ben építették, ám nemrégiben egy felújításon esett át, ennek ellenére továbbra is az autentikus hatvanas évek hangulatát sugározza a magasban lévő kávézó, persze modern hátérrel. A torony tövében található Donaubräu az osztrák konyha specialitásaival várja a vendégeket. Az étteremben akár több, mint négyszáz vendég is helyet foglalhat és megkóstolhatják a hely specialitásának számító Turmbiert-t azaz a „toronysör” -t.

Ha pedig éjszakai szórakozásra van szükségünk, akkor érdemes felkeresnünk a Maxim Wien Girls által nyújtott látnivalókat, akik minden éjjel egész estés programmal várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük