kannabisz olaj

A kannabisz olaj szerepe a kozmetológiában

A kender sokoldalú növény, sokrétű felhasználási lehetőséggel: az ókorban hajókötelek készültek belőle, manapság a divattervezők kenderrostból egyedi ruhákat, bútorokat és modern autó-berendezéseket készítenek.

Ha körülbelül 20 évvel ezelőtt azt hangoztatták volna a reklámokban, hogy ráncaink eltüntetésére használjunk kenderolajat, kételkedve viszonyultunk volna az információhoz. Manapság azonban a kannabisz olaj egyre népszerűbb és elismertebb a kozmetikai iparban.

A kenderolaj hozzájárul a bőr egészséges és szép megjelenéséhez, hiszen az egyik leggazdagabb természetes Omega-6 és Omega-3 forrás, és olaj-, linol- és linolénsavakat is tartalmaz. Magas A-, C- és E-vitamin szintje kiváló antioxidánssá teszi, ami esetenként kiváló eredményt nyújt többek között a bőrápolásban is. Mindemellett B1-, B2-, B3-, B6-, D-vitamin, ásványi anyagok (kálcium, magnézium, vas és cink) is található benne.

Mi a kannabisz olaj titka?

A kenderolaj tartalmú kozmetikumok szinte minden bőrtípusra alkalmasak. Egyedülálló tulajdonságuk, hogy képesek javítani az egyes bőrtípusok állapotát, különösen a következőkét:

  • Száraz bőr. Egészséges, kiegyenlített arcszín, fenntartja a bőr megfelelő hidratációs szintjét, ami a külső károsodások elleni természetes védőréteg helyreállítását eredményezi.
  • Zsíros. A bőr önálló védekező funkciója jelentősen megnő az olaj hatására: szabályozza a faggyúmirigyek munkáját, ezáltal csökkenti a nemkívánt zsíros csillogást.
  • Öregedő. A kannabisz olajban található telítetlen zsírsavak idővel „kisimítják” a ráncokat, tehát rendszeres használat során öregedésgátló hatást fejt ki.
  • Problémás bőr. A cikk elején felsorolt vitamintartalomnak köszönhetően nagyon hatékony gyógymód a pattanások, ekcéma és pikkelysömör kezelésére.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a cikkben felsorolt információk nem helyettesítik az orvosi szakrendelést, mivel csak a szórakoztatást szolgálják. Egészségügyi gondok esetén keresse fel kezelőorvosát és kövesse utasításait, és ne internetes forrásokra támaszkodjon elsősorban!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük