10 ok, miért együnk sárga színű gyümölcsöket és zöldségeket

10 ok, miért együnk sárga színű gyümölcsöket és zöldségeket

Mindenki szereti a gyümölcsöket és zöldségeket, és többségünk oda van a sárga színű típusokért is. De miért érdemes ezeket fogyasztani? Az alábbiakban 10 olyan okot ismerhetünk meg, melyek kiemelten támogatják az egészségünket.

10 ok a sárga színű gyümölcsök és zöldségek mellett

1. Támogatják a szem egészségét, csökkentik az öregkori makula degeneráció esélyét.

2. Csökkentik a prosztatarák kialakulásának esélyét.

3. Csökkentik a magas vérnyomást.

4. Eliminálják a vérben lévő LDL (rossz) koleszterint, sőt, ezeket az érfalakról vissza tudják szállítani a májba megsemmisítésre.

5. Erősebbé teszik az ízületeket.

6. Elősegítik a kollagén kialakulását, ezáltal bőrünk egészségesebbé és erősebbé válik.

7. Harcolnak a stressz hatására képződő szabadgyökök ellen, melyek rákot okozhatnak.

8. Kiegyensúlyozzák a test pH szintjét.

9. Felturbózzák az immunrendszert, ezáltal ellenállóbbá válunk a betegségeknek és a fertőzéseknek.

10. A kalcium és magnézium beépülésének elősegítésével sokat tesznek az erősebb csontok kialakulásáért.

Sárga színű zöldségek és gyümölcsök

Érdemes megismernünk azokat a sárga színű gyümölcsöket és zöldségeket, melyeknek a fentiekben említett kedvező hatásokat köszönhetjük.

Sárga színű gyümölcsök: narancs, mandarin, grépfrút, citrom, ugli gyümölcs, pummelo, banán, sárgabarack, nektarin, datolyaszilva, mangó, őszibarack, sárgadinnye, ananász, papaya, arany kivi, alma, füge, körte, sárga cseresznye, passiógyümölcs, tojásgyümölcs, jackfruit, durián és csillaggyümölcs.

Sárga színű zöldségek: sárgarépa, édesburgonya, tök, amerikai vajdió, sütőtök, kukorica, narancsszínű kápia paprika, TV paprika, sárga paradicsom, sárga cékla.

Ha a fentieket rendszeresen beépítjük az étrendünkbe, akkor nem csak igazán finoman étkezhetünk, hanem kiélvezhetjük a hozzájuk kötődő egészségügyi hatásokat. A jobb emésztőrendszer mellé erősebb szív és érrendszer, tökéletesebb immunrendszer és rengeteg energia társul majd. Különösen igaz ez a tavaszi időszakra, amikor a hosszú tél után szükségünk van a megújulásra.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük