Nem érdemes a porzsákon spórolni az ETA takarítógépeknél sem

Az ETA az egyik legkedveltebb magyar takarítógép márkának számít, a Neptun és más termékei máig használatban vannak a háztartásoknál. Népszerűségét egyszerűségének, hatékonyságának és jól kezelhetőségének köszönheti, így várhatóan még évtizedekig részt vesz a mindennapjainkban.

Az ETA takarítógépekhez is szükség van azonban karbantartásra, ami alapvetően a porzsák és a szűrők cseréjét jelenti a megadott időközök szerint. Az alkatrészellátás kiváló, ha megnézünk egy népszerű ETA terméket, például az ETA 2404-et, akkor az látható, hogy számos porzsák kapható hozzá.

Hogyan vásárolható meg az ETA 2404 porzsák?

Az ETA 2404 porzsák megvásárlásához fel kell keresnünk egy olyan webshopot, amelyik az ETA porszívók kiegészítőivel és alkatrészeivel foglalkozik. Itt meg kell nyitnunk a megfelelő kategóriát, majd kiválasztani a nekünk tetsző terméket.

Az ETA takarítógépek esetében is többféle opció áll a rendelkezésünkre. Az ETA Neptun 2404 porzsák papír változata olcsóbb, nagyrészt környezetbarát anyagból készül, és könnyű kezelni. Amikor megtelik, akkor elég csak kidobni a felgyűlt szeméttel együtt. A hátránya, hogy a papír sérülékenyebb, a nagyobb tárgyak esetleg kibökhetik a porszívózás során.

A mikroszálas porzsák a porszívózás során kitágul, ezért több szennyeződést tud magában foglalni, mint a papír változat. Bár ára egy kissé magasabb, nagyobb kapacitása miatt megéri ilyet vásárolni. Ezt is a kukába kell dobni, ha megtelik.

A textil porzsák tartósabb, és többször is használható. Bár ára magasabb, elég kirázni, és máris újra be lehet tenni az ETA porszívóba. A hátránya az, hogy a kiürítésekor szállni fog a por, így olyan helyet kell választanunk, ahol ez nem zavaró.

Nem szabad elfelejteni a filtert sem, ha fenti példánál maradunk, akkor szintén nagyon sokféle ETA 2404 filter található meg a porzsákokkal foglalkozó webshopokban.

Milyen előnyökkel jár a porzsák rendszeres cseréje?

A porzsák rendszeres cseréjével kímélhetjük a porszívó motorját, hiszek az így kevésbé fog erőlködni, ezért tovább tart majd. A felszívott dolgok pedig egy idő után elkezdenek büdösödni a porzsákban, emiatt sem érdemes a végtelenségig halogatni a porzsák cseréjét.

A rendszeres karbantartás miatt az ETA 2404 takarítógép rendesen el tudja látni a dolgát, nem jutnak vissza szennyezőanyagok a levegőbe, a környezetünk pedig tisztább és sokkal egészségesebb lesz. Már csak emiatt is érdemes kiemelt gondot viselni a karbantartásra!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük