infravörös szauna

Infravörös szauna hatások

A szauna használata a jólét és az egészség javításának egyik említett módja. A szisztematikus foglalkozásoknak köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban szabadulunk meg a szervezetből származó toxinoktól. Az alábbiakban megtudjuk, hogyan kell használni az infraszaunát, kinek ajánlott különösen.

Infravörös szauna – működési elv

Az infraszauna modern megoldás, amely lassan felváltja a hagyományos gőzszaunákat . Ennek köszönhetően olyan emberek is használhatják, akiknek korábban bármilyen ellenjavallata volt a méreganyagok ilyen módon történő eltávolítására. Ahogy a neve is mutatja, az infravörös sugarak a fő hatásmód. Ily módon sokkal alacsonyabb hőmérséklet alakul ki a szaunában. Ezenkívül a szaunát használók elkerülik az emelkedő vízgőz kellemetlen hatásait.

Az infravörös sugarak közvetlenül az emberi testre hatnak. Ezért az infraszauna hozzájárul az izomszövet, a zsírszövet és a belső szervek felmelegedéséhez. A gyártók információi szerint infravörös szaunát kibocsátó infraszauna ilyen módon 4 cm mélységig eljut az emberi testbe. Emiatt a hőenergia több mint 4/5-át adják át a szaunázóknak. A fennmaradó energiát az egész szoba fűtésére fordítják.

Az infraszauna működési elve semmiképpen sem bonyolult és nem igényel sok előkészítést tőlünk. Ezenkívül értékes tulajdonságokat kapunk, amelyek megfizethetőbbek a felhasználók nagyobb csoportja számára. Az orvosok és a szakemberek véleménye szerint az IR szauna sokkal biztonságosabb a hagyományos gőzszaunákhoz képest.

Az első és legnagyobb különbség a két szaunatípus között a tartós szobahőmérséklet. Egy hagyományos szaunában a hőmérséklet eléri a 80 Celsius fokot. Az infraszaunákban azonban 35 és 45 Celsius fok között mozog, ami minden test számára mindenképpen jobban emészthető.

Az infraszauna értékes tulajdonságai mellett érdemes megemlíteni azokat a jótékony hatásokat is, amelyeket az ilyen típusú kabin használatával érünk el, különösen akkor ha az illóolajok használatát is bevonjuk a “terápiába”.

Ezek tartalmazzák:

  • A méreganyagok eltávolítása a szervezetből – ezek azok a hatások, amelyekre a legjobban kell törődnünk. Sajnos ma rendkívül ki vagyunk téve a káros méreganyagoknak. Így ritkán figyelünk rendszeres eltávolításukra. Az infraszauna az egyik módja annak, hogy hatékonyan izzadjon ki a szervezetből a szennyező anyag. Ezen kívül megszabadulunk a felesleges koleszterintől is.
  • A narancsbőr kiküszöbölése – ezeket kívánják azok a hölgyek, akik javítani akarják a bőr feszességét és megjelenését a fenék, a comb és a térd körül. Az infraszauna működési elve pozitív hatással van a narancsbőr csökkentésére.
  • Különböző betegségek enyhítése – az infraszauna pozitívan befolyásolja mind az ideiglenes, mind a krónikus betegségeket. Az egészség javításának hatásai megfigyelhetők cukorbetegségben, ízületi gyulladásban, visszérben, de migrénben, anginában, különféle típusú neuralgiában és allergiában szenvedőknél is.
  • Relaxáció – a szaunában tartózkodás minden izmot ellazít és ellazít. Ezért a szauna használata fáradt, túlterhelt és krónikus stressztől szenvedők számára is ajánlott.
  • A bőr megjelenésének javítása – mivel a szauna rendszeres használatának értékes hatásai a bőr tónusa és feszessége is javul. Késleltetjük a bőr öregedési folyamatát, és a pattanásokkal küzdő emberek egyértelmű megkönnyebbülést érezhetnek.
  • A test jobb oxigénellátása – a hatásokat elsősorban azok az emberek érzik, akik naponta zárt és légkondicionált helyiségekben dolgoznak.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük