műfű

Annyi mindent kezdhetünk a művűfel

Itt az ősz, most érdemes a teraszra, a kert egy részére műfüvet lerakni. Tökéletes megoldás, ha azt szeretnénk, hogy a kertünk télen-nyáron örökzöldben pompázzon, mint a fenyők. Alig igényel gondozást, és nagyon alacsony a fenntartási költsége is.

Vásárláskor mi határozhatjuk meg, hogy milyen magas, milyen színű legyen a fű a kertünkben. Soha nem fog kikopni, mindig szép, egyenletes lesz, és pont úgy fog kinézni, mintha épp most vágtuk volna le.

A műfű előnyei, hátrányai

Egy jó minőségű műfű még a legnagyobb kánikulában sem lesz forró, bármennyire is süti a nap. Felmelegszik ugyan, de kellemes lesz a hőmérséklete, pont olyan, amin érdemes mezítláb sétálgatni, vagy végig nyúlva pihenni rajta.

Amennyiben kutyát, macskát tartunk, nem kell aggódnunk a műfű épsége miatt, ugyanis ezek már minőségi anyagokból készült termékek, áteresztenek bármilyen folyadékot, nem fognak „kiégni” az esetleges vizelettől. Az egyéb produktum pedig gond nélkül eltávolítható egy mozdulattal.

Még ha egy nehezebb tárgyat is teszünk rá, például kerti asztalt, padot, akkor egy kicsit lelapul ugyan, de rövid időn belül visszaáll eredeti formájára. Nem fog kifakulni, és kikopni, mint a hagyományos fű.

Ha van otthon láncfűrész, akkor pillanatok alatt összedobhatunk a segítségével egy kezdetleges kerti bútort is. Nem kell megijedni, ha nincs kézügyességünk az asztalos feladatokhoz, manapság nagy divatja van a kézzel faragott rönkbútoroknak, melyek rusztikusságukkal jól illenek a zöld térbe is.

Kombináljuk az infrafűtést a műfűvel

Ha egy kicsit kreatívak vagyunk, a műfüvet a zárt terekben is felhasználhatjuk. Kiegészítve egy infrapanellel, a hideg időszakban is igényes téli kertet hozhatunk létre.

A mobil infrafűtés egyik hatalmas előnye, hogy hordozható. Bármikor oda lehet tenni, ahol épp szükség van rá. Amennyiben télen grillezni szeretnénk a kertben, teraszon, akkor oda is kivihetjük, ugyanis az infrafűtés nem a levegőt, hanem a tárgyakat, személyeket melegíti.

Nincs is annál jobb, mint szilveszterkor a zöld művüves teraszon ülve, melegben köszönthetjük az új esztendőt a barátainkkal. Különösebb szerelést nem igényel, igen rövid idő alatt telepíthető, és akár az egész házat is kifűthetjük vele.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük