A gyöngyök mindenkit elbűvölnek, ha ékszerekről van szó

A gyöngy tipikusan olyan dolog, amely sosem megy ki a divatból, az ékszerek világában már nagyon régóta helye van és lesz is ezeknek a szépségeknek. A széles választéknak hála, mindenki megtalálhatja közöttük a hozzá leginkább passzoló darabokat, ráadásul ha van affinitásod az ékszer készítéshez, olyan egyedi darabokat is álmodhatsz magadnak, amelyek garantáltan nem jönnek majd szemben az utcán. Lássuk, mi is érdemes tudni a gyöngyök világáról!

Nem új keletű a dolog

A gyöngyök olyannyira régen velünk vannak, hogy több ezer évvel ezelőtti létezésükről is vannak nyomok. Már ekkor is a különleges darabok közé tartoztak, főként a nemesi családok, uralkodók ékszereit és ruhatárát díszítették. Annak idején, amikor a rómaiak meghódították Egyiptomot, megismerték az üveggyöngyöket, majd mikor a törökök bevették Bizáncot, Velence vált a gyöngyök fő központjává. Később voltak idők, amikor az 1900-as években olyannyira megemelkedett az ára ezeknek a kiegészítőknek az egész világon, hogy még az aranynál is négyszer többet értek.

Ma már elképesztően színes a választék

Ma már természetesen nagyon sokféle gyöngyök léteznek mind a szín, mind az alapanyag, a méret, valamint az árkategória terén is. Ennek köszönhetően pedig nem csak mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő darabot, de még a kreativitásnak is szárnyakat ad mindez. Hiszen ahol ilyen gazdag az alapanyag kínálat, ott csak megismételhetetlen ékszerek készülhetnek. Ma már a műanyag, az üveg, és édesvízi mellett fából készült szépségekkel is találkozhatunk, de szerepelnek a kínálatban a kásagyöngyök és pandora gyöngyök is. Mindezeken felül nem mehetünk el szó nélkül a nem mindennapi ásvány gyöngyök mellett sem, amelyek nem csak gyönyörűek, de sokan különböző gyógyhatást tulajdonítanak nekik, amelyek testi és lelki tünetekre egyaránt hatással vannak. Létezik olyan, amely egy adott testtájra hat, míg egy másik fájdalomcsillapító hatással bír, erősíti a szervezet természetes védekezőképességét vagy éppen segít helytállni egy stresszes helyzetben vagy egy nagyobb akadály leküzdésében. Mivel képesek az ásványgyöngyök egymás hatását is erősíteni, nem csak a kinézet alapján lehet harmonizáló gyöngyöket összeválogatni, de a hatásuk alapján is, amelyek így együttes erővel hathatnak az ékszer viselőjére.

Egyedi gyöngyékszerek saját kézzel

Sokan azt gondolják, hogy akinek nincs kézügyessége, annak le kell mondani az ékszerkészítés élvezetéről, pedig ez a legkevésbé sem igaz. Ugyanis a rengeteg alap, kiegészítő és segítő leírás, videó mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az első próbálkozások is sikerélménnyel záruljanak. Ezek létrehozásához rengeteg alap, charm, elválasztó és egyéb elem áll rendelkezésre, amelyek között bátran lehet válogatni. Ez pedig napról napra gyarapíthatják a saját ékszerkollekciót, de akár ajándékba is készülhetnek. Hiszen nincs szebb meglepetés annál, mint amikor egy jeles esemény alkalmával valaki egyedi, az ünnepelt személyiségéhez passzoló szépséggel lepi meg a másikat. Ez pedig egy kapcsot is jelent a két személy között, hiszen akárhányszor ránéz majd az az ajándékozott a nyakláncra, karkötőre, fülbevalóra vagy gyűrűre, mindig az fog eszébe jutni, aki készítette azt számára.

Mindezeket látva pedig nem kérdés, hogy a gyöngyök mit sem vesztettek az évezredek alatt népszerűségükből és szépségükből. Ha a fentiek alapján úgy érzed, te is szeretnéd megpróbálni az ékszerkészítést, érdemes szétnézned a Gyöngyékszerbolt online áruházban, ahol a gyöngyök mellett számos eszközt is kiegészítőt is találsz ehhez.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük