tequila

Ajándék a tequila szerelmeseinek

Minden évben megfogadjuk, hogy nem az utolsó pillanatban rohangálunk majd az ajándékok után, hanem időben beszerezzük őket, de ezt eddig valahogy soha nem sikerült összehozni. Mióta viszont divatba jöttek az élményajándékok, sokkal könnyebb dolgunk van.

Annak az ismerősünknek, aki szeret színházba járni, megvesszük online a szezonális bérletét a legközelebbi színházba. Aki pedig szereti a tequilát, annak tudunk már tequila kóstolást is ajándékozni, amelynek keretén belül lehetősége nyílik ötféle prémium kategóriás mezcalt illetve tequilát is megkóstolni.

S, ha mindez nem lenne elég, még isteni mexikói snackeket és mártogatósokat is fogyaszthat, illetve megtanítják neki, hogyan készítse el a tökéletes Margaritha koktélt érlelt tequilából.

Ez garantáltan egy olyan egyedi élmény lesz, amely után a megajándékozottunk nem egy “party shot-ként” fog majd tekinteni a tequilára, hanem egy olyan minőségi italként, amelynek a készítése komoly hagyományokon alapszik.

A szuper társaságot pedig még nem is említettük

Bár már a fentebb említett dolgok is elég nyomós érvnek számítanak a tequila kóstolás mellett, de az sem utolsó szempont, hogy ennek az eseménynek a keretein belül a megajándékozottunknak lehetősége nyílik megismerni hozzá hasonló tequila imádókat, és új barátokat szerezni.

Milyen tequilákra lehet számítani?

A leggyakoribb tétel ezeken a kóstolókon általában a San Cozme Blanco tequila, amelyet a gyümölcsös aromák, az agavé, illetve fa és föld ízek tesznek igazán izgalmassá. Ez az ízélmény pedig a fogyasztáskor finoman terjed szét, és bontakozik ki a szájban.

De nem mehetünk el szó nélkül a Tremana blanco tequila mellett sem, amely egy kellemesen citrusos, fűszeres és borsos aromákban gazdag, kék agávéból készült ital a Jalisco hegyvidékről.

Nem beszélve a Butterfly Cannon tequiláról, amely önmagában és a könnyedén keverhető italok alapjaként is maradandó élményt nyújt. A klasszikus agávé íz kis citrusos lecsengéssel egyszerűen felülmúlhatatlan.

Végül pedig még a Código 1530 Artesanal Mezcalt említenénk még meg, amely kétféle agávéból, Espadin-ból és Tobala-ból készül Oaxaca városában. A fogyasztása során könnyed fás, virágos, vaníliás aromák köszönnek vissza mandarinos, narancsos citrusossággal, mindez pedig érett meggyes, földes, agyagos jegyekkel egészül ki, a háttérben egy csipetnyi füstösséggel.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük